flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо отримання копій судових рішень військовослужбовцями

04 липня 2022, 16:31

Решетилівський районний суд Полтавської області роз’яснює:

відповідно ст. 245 ЦК України та Постанови КМУ від 15.06.1994 № 419 «Про порядок посвідчення заповітів і довіреностей, що прирівнюються до нотаріально посвідчених» із заявою про видачу копій судових рішень по справах, які розглянуті судом по суті, можуть звернутися особи за довіреністю військовослужбовця.

Довіреність військовослужбовця або іншої особи, яка перебуває на лікуванні у госпіталі, санаторії та іншому військово-лікувальному закладі, може бути посвідчена начальником цього закладу, його заступником з медичної частини, старшим або черговим лікарем.

Довіреність військовослужбовця, а в пунктах дислокації військової частини, з´єднання, установи, військово-навчального закладу, де немає нотаріуса чи органу, що вчиняє нотаріальні дії, а також довіреність робітника, службовця, члена їхніх сімей і члена сім´ї військовослужбовця може бути посвідчена командиром (начальником) цих частини, з´єднання, установи або закладу.

Нагадуємо відвідувачам суду про альтернативні шляхи звернення до суду з позовними заявами, клопотаннями, іншими заявами, скаргами тощо:

  • засоби підсистеми "Електронний суд";
  • офіційна електронна адреса суду: inbox@rsh.pl.court.gov.ua

     

 поштова адреса:  38400, Полтавська область, м. Решетилівка, вул. Покровська, 24.