flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 01 липня відмінено карантин, спричинений COVID-19

04 липня 2023, 11:25

    01 липня 2023 року карантин та режим надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією коронавірусу в Україні відмінено. Відповідне рішення ухвалив Уряд. Відповідно, COVID-19 переходить до групи сезонних захворювань, як грип.

   «Навесні ВООЗ скасувала надзвичайну ситуацію в сфері охорони здоров'я, тобто COVID-19 було перенесено до постійної проблеми охорони здоров'я. Однак COVID-19 нікуди не зникає, а SARS-CoV-2 циркулюватиме надалі. Тому вакцинація залишається рекомендованою, пункти щеплення працюватимуть», – пояснив заступник Міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

    Раніше заяву про те, що пандемія COVID-19 більше не є надзвичайною ситуацією оприлюднила Всесвітня організація охорони здоров’я. 

    Висновок зробили на основі світової тенденції до зниження рівнів смертності від COVID-19, загальної кількості госпіталізацій та госпіталізацій до відділень інтенсивної терапії, повʼязаних із COVID-19, а також високий рівень імунітету населення до SARS-CoV-2, який виник здебільшого завдяки масовій вакцинації. 

       Нагадуємо відвідувачам суду про альтернативні шляхи звернення до суду з позовними заявами, клопотаннями, іншими заявами, скаргами тощо:

  • засоби підсистеми "Електронний суд";
  • офіційна електронна адреса суду: inbox@rsh.pl.court.gov.ua

поштова адреса:  38400, Полтавська область, м. Решетилівка, вул. Покровська, 24.